Prijs pvc ramen en deuren

De prijs van ramen en deuren is meestal een belangrijke factor voor het bepalen van welk type ramen of deuren u kiest voor in uw woning. Of het nu nieuwbouw of verbouwingen zijn, het prijskaartje is van belang. Maar hoe ligt de prijs van pvc ramen en deuren in vergelijking met andere materialen, zoals bijvoorbeeld hout of aluminium?

De prijs van pvc ramen en deuren ligt meestal lager dan voor dezelfde ramen in hout of aluminium. Dit geldt natuurlijk enkel als men uitgaat van dezelfde relatieve kwaliteit. Bij elk materiaal voor uw ramen of deuren zijn er kwalitatieve en minder kwalitatieve opties. Het is dus uiteraard mogelijk dat de prijs van het duurste pvc model hoger ligt dan dat van het laagste aluminium model. We gaan dus uit van ramen en deuren die ongeveer dezelfde kwaliteit bezitten.

De prijs van pvc ramen en deuren is een belangrijk voordeel van het materiaal. Daarnaast zijn er nog verscheidene andere: PVC is gemakkelijk te onderhouden en heeft een lange duur. Door de aard van het materiaal bevat het ook geen onvolkomendheden, zoals bijvoorbeeld hout.